発泡性(スパークリング)ワインの栓の抜き方 (Opening a Bottle of Sparkling Wine)
1. ボトルを適切な温度に冷やし、ボトル内の圧力を抑制する (Chill the bottle of sparkling wine to the correct temperature in order to reduce the pressure in it.)
2. ホイルを取り、止め金を緩める (Remove the foil and loosen the wire cage.)
3. 止め金を緩めた瞬間から、コルクをしっかり押さえて飛び出さないようにする (The cork must be held securely in place from the moment the wire cage is loosened. )
4. ボトルを約30度の角度に傾け、コルクを握り、他方の手でボトルの下部をしっかりと握る (Tilt the bottle at an angle of about 30°, gripping the cork, and use the other hand to grip the base of the bottle)
5. コルクではなく、ボトルをゆっくりと回す (Turn the bottle, not the cork. )
6. コルクが押し出されてくるのを抑えながら、しっかりと握り、ゆっくりと瓶口からコルクを動かす。 (Hold the cork steady, resisting its tendency to fly out, and ease it slowly out of the bottle. )
7. コルクが勢いよく飛び出すのを避け、ガスの圧力を、静かに「プシュー」という音とともに、ゆっくりと抜く。 (The gas pressure should be released with a quiet 'phut', not an explosion and flying cork. )